HTML

Magyar Citrom

Egy vendég, ki látok és tapasztalok

Friss topikok

Archívum

Látogatók

Levél egy biciklisnek

2013.08.07. 13:00 MaCi

Kedves biciklista barátom!

Neked írom ezt a levelet, aki fehér bukósisakban tegnap 16.30 körül a Rákóczi út és a Huszár utca sarkán lévő kereszteződésnél, a zebránál legalább 30 km/órás sebességgel ment át a piroson, és majdnem elütötte a lányomat.

Bevallom, azért írok most, mert tegnap egy kicsit ideges voltam. És úgy éreztem, hogy abban az ideállapotban nem tudtam volna rendes levelet írni, csak anyázni és még csúnyább dolgokat mondani (írni).

Szóval arra szeretnélek megkérni, hogy miután ilyen szerencsésen megúsztunk egy balesetet (amit te nyilván észre se vettél, meg ugyanabban a tempóban mentél tovább), legközelebb, ha nem esik nehezedre, tartsd be a közlekedési szabályokat. Mert a piros lámpa rád is vonatkozik. Gondolom, te lennél a legidegesebb (teljesen jogosan, teszem hozzá), ha téged ütne el majdnem egy autós, aki magasról tesz arra, hogy neked van előnyöd. Vagy gondolom te is sokat emlegeted azoknak a gyalogosoknak a felmenőit, akik a bicikliúton korzóznak.

Én úgy gondolom, hogy a KRESZ rád is vonatkozik, neked is be kell tartanod azt. Tudom, hogy biciklivel vagy, hogy jobban tudsz manőverezni, mint egy autó vagy egy gyalogos, de tudod egy gyalogos nem számít arra, amikor zöld van neki, hogy jöhet egy őrült, aki magasról tesz mindenféle szabályra.

Nem vagyok benne biztos, hogy ezt olvasni fogod, vagy magadra ismersz. De ha igen, akkor nagyon örülnék neki, ha mostantól te is körültekintően közlekednél, pontosan úgy, ahogy azt elvárod a gyalogosoktól és a többi járművezetőtől.


Köszönöm, hogy meghallgattál.

Szólj hozzá!

Címkék: kerékpár zebra gyalogos jelzőlámpa

A bejegyzés trackback címe:

https://magyarcitrom.blog.hu/api/trackback/id/tr855449606

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása